Business Doctor

A Generali és a Genertel biztosító ugyan az?

2016. szeptember 01. - Business Doctor

Nem.

Tovább

Általános felelősségbiztosítás

Milyen eseményekre nyújthat fedezetet?

Egy általános felelősségbiztosítás mentesíteni tudja a vállalkozást olyan dolgok alól, amelyekért alapesetben a cég tartozna felelősséggel, azaz:

  • Cég által okozott személyi kár
  • A személyi kárból keletkező, jogsértésen alapuló sérelemdíj igények (azaz, ha a vállakozást beperlik, mert mondjuk az egyik alkamazottunk indokoatlanul megalázta/megszégyenítette, vagy átverte az üzletben)
  • Cég által okozott vagyoni kár
  • Cég által okozott kárigénnyel kapcsolatos társadalombiztosítási igények (pl. akinek kárt okozott a cégünk, táppénzre kerül, és a táppénz és a teljes bejelentett jövedelem közti különbséget [40%] be akarja vasalni a társaságon)
  • Minden olyan dolog ide tartozik még, ami a társaság általános működéséből adódóan előfordulhat. Klasszikus példa, hogy elfelejtjük ellapátolni a havat a járdánk elől (ez ugyan is kötelező), idős néni a banyatankkal nem várt rallyzásba kezd a jégen, combnyakját töri, a műtétet meg a cég kell, hogy állja. Vagy egy vihar közepette egy cégtábla ráesik egy közelben parkoló autóra, stb.

10401603_946696628698499_6623503420523500610_n-635x473.jpg

Mire biztosan nem terjed ki egy általános felelősségbiztosítás?

Tovább

Milyen felelősségbiztosítást válasszak?

Lehetőleg teljeskörűt.

Magyarországon jelen pillanatban 32 biztosító társaság működik. Ha csak a vállalati szekciót nézzük, akkor is mindegyik intézetnél legalább 5 különféle felelősségbiztosítás érhető el (csak céges!). Aki nem a fiók közelsége vagy egy szimpatikus ügyfélszolgálatos alapján szeretne felelőtlen pénzügyi döntést hozni, annak több mint 100 szerződést kell elolvasnia és összehasonlítania úgy, hogy a szerződések szövegezése köztudottan nem hasonlít, mondjuk Rejtő Jenő egyik könnyed regényére.

Érdemes számításba venni azt is, hogy több mint 200-250 fajta veszélynemre köthetünk biztosítást az elemi károkon és időjáráson át a munkavállaló kullancs okozta bénulásáig.

Akkor honnan kéne tudnom, hogy milyen felelősségbiztosításra van szüksége a cégemnek?

Tovább

2 biztosítás, amelyek nélkül lehúzhatod a rolót

Velünk eddig sem történt semmi, vigyázunk, és különben sem fizetne a biztosító.

/Marika néni, 1 nappal a totálkár előtt/

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ismerős az érvelés. Abban is biztos vagyok, hogy mindenkinek van egy ismerőse, akinek valamiért nem, vagy nem kielégítő összeget fizetett a biztosító. Ha nincs, akkor hallotta, hogy a barátjának a mosógépszerelőjének, a zsömleárusának a lánya is így járt a múlt héten.

Tovább

Szeretettel Köszöntelek!

Egyben örülök, hogy bemutathatom Neked Magyarország első számú professzionális pénzügyi és adózási blogját!

Egy vállalkozás tényleges sikere megannyi tényezőtől függ: mai fogyasztói társadalmunkban a termék/szolgáltatás berobbanása szinte alapfeltétele egy induló cégnek. Nem beszélve a piaci rés kiaknázásáról, miközben üzleti angyal után kutatva a konkurencia előtt két lépést tartva megy az ember előre, fenntartva a megfelelő managementet és ügyfélkezelési technikát. És akkor még nem beszéltünk a célszemélyekre szabott (re)marketingről és értékesítésről amely a bejövő leadeket garantálja hosszú távon.

Létezik azonban még egy szegmens, amely indokolatlanul kevés figyelmet kap.

Tovább